Annons:
Etikettartiklar
Läst 5265 ggr
GE
2016-03-01 08:06

Mars 2016

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Snart är våren här!

Mars får bli hingstarnas månad. Här illustrerad av en av mina stora favoriter.            Det var love at first sight, och gammal kärlek rostar aldrig som ni vet!

Slieve Dara RC 2

Nu är det snart dags att lägga in era egna hingstar under "Till avelstjänst 2016" Nålad tråd "Hingstar till avel 2016" med instruktioner under "Aktuellt just nu"

Annons:
Märit
2016-03-02 14:10
#1

När jag träffade mina första connemaror så förekom Slieve Dara återkommande. Bl a var ha farfar till Lunde Charm som visade på utställningar när han var ung hingst och som jag senare red in. Brantshammars Joyce som var Charms far var en favorit, men han dog mycket ung. Bilolycka? Eller minns jag fel?

GE
2016-03-03 08:23
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#2

En olyckshändelse har jag också för mig. Med reservation för minnet. Det var trots allt rätt länge sen. Brantshammar Joyce hann inte få så många avkommor, men han blev far till Wänga Simona, som i sin tur blev mor till EM-dressyrponnyn Hagens Lamona. Innan dressyrkarriären fick Lamona två föl, helsyskon e Tullira Highball. Hagens Quigley gick i mammans hovspår på dressyrbanan, och Hagens Paloma blev elitbelönat avelssto.  Mor till bla Starrhult Bossanova RC 106.

Lite Connemarahistoria på morgonkvisten. Bilden föreställer Hagens Quigley.

Åter till Slieve Dara. Han var far till min första Connemara. Jag var med på Brantshammar när han tillverkades, liksom även när Esmeralda kom till. Så han finns i båda mina ston. Som mmf till Fenella och mmmf till Romantica.

[Tomiza]
2016-03-03 09:33
#3

Hosta hörde jag? Fast kan ha fel 😳 Mina två connemara förälskelser har haft Slieve dara i blodet, första hade honom som pappa, och nu andra har honom som mormors far. När jag väl huttra en egen att köpa så lär det nog också förhoppningsvis vara med Slieve i ättlinjen 😍

MrsM
2016-03-16 19:48
#4

Brantshammars Joyce segnade ned och dog när man var ute och körde honom, han var fyra år och betäckte därmed bara två säonger.  Troligen en kärlruptur enligt ägaren.

Upp till toppen
Annons: