Annons:
Etikettartiklar
Läst 4106 ggr
GE
2016-09-02 08:19

September 2016

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Höstmånad

Dale Haze köptes som 5-åring från Irland av fam Dalborg. Föga kunde de väl den gången ana att hingsten skulle komma att påverka aveln så mycket.

Dale Haze lämnade ett 10-tal avkommor på Irland. Av dessa blev två godkända hingstar, Silver Storm som gick till Frankrike, och Hazy Dawn som gick till Danmark. Ett antal hingstar med Frederiksmindes prexix föddes, och spreds runt om i hela Europa, tror även nån gick till Australien. Till Sverige kom Frederiksminde Hazy Chance, still going strong 27 år gammal.

Hazy Dawn är även far till Laerkens Cascade Dawn, som såldes tillbaka till moderlandet, samt till Moy Hazy Cove, och båda har fått stor spridning.
Listan på ättlingar kan göras lång, men det får stanna där så länge…

Dale Haze var resultatet av ett försök att bevara Mountain Lad-linjen.
Lady de Vesci tog sitt sto Abbeleix Bluebird till den åldrande Tully Grey.

Man kan nog säga att det lyckades med råge!

Bild: Dale Haze RC 57 på lokal utställning i Uppland 1989. Den gången blev han slagen i BIS-ringen av det fina stoet Brolötens Chanel.

Annons:
liljegren
2016-09-02 11:19
#1

Passande bild med tanke på helgen.. ingen slump förstår jag ;)

GE
2016-09-02 11:51
#2

Det var det som Kjerulfia1 skrev om släktträffen för hans ättlingar på Långarnö som inspirerade mig. Det är också 20 år sen jag var på en Connemarautställning senast! Då var jag å andra sidan på två stycken. Riks i Falkenberg, där Dale Haze blev BIS och dottern Lofty Rosemount unghästchampion. Lokal i Sala, där dottern Dale Mizzle blev BIS. Det inspirerade också. Så nej, det var ingen slump :)

Upp till toppen
Annons: