Annons:
Etikettartiklar
Läst 3658 ggr
GE
2016-10-02 10:12

Oktober 2016

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

R.I.P. Rolls Royce RC 49 (1980 - 2016)

Hoppas att Eilert förlåter att jag lånar hans bild. Han och jag stod bredvid varandra och fotograferade på många utställningar. Tror att det även var så när den här togs?
Någon som vet om den är från Hagen 1984?

Vad kan man skriva om Rolls Royce som inte redan skrivits? En fantastiskt vacker hingst med en härlig utstrålning! Helbrorsan Juno Rory hade en lysande karriär på dressyrbanan, och kammade hem hela 9 SM-medaljer, varav 5 guld. Det hade nog Rolls Royce också kunnat göra. Resultatet från kvalitetsbedömningen indikerar detta, men han blev kvar hemma och producerade vackra och duktiga föl istället.

Avkommor som man inte kan undvika att nämna i sammanhanget är Cyrrano, med 4 Medaljer på SM (2 guld/2 silver), NM (1 ind guld, 1 ind silver + lag-guld) samt EM lag-guld och lag-silver). Helbrodern Chapman var inte lika framgångsrik i jakten på Medaljer, men 1 ind guld + lag-guld blev det på NM iallafall.

Lotus II tog SM-guld och SM-silver. Lipton är en annan dressyrstjärna, på listan bland de 10 främsta vid två tillfällen. Cassandra SM-brons, och Backens Lotus tog SM-silver och var 8:a på rankinglistan 2010. På 15:e plats samma år var Ragnarps Little Royce. Hittills i år är han bästa Rolls Royce avkomma i dressyr på 117p.

Touchwood Winston RC 91 var också en duktig dressyrponny med placeringar tom FEI-klasserna. Bästa året var 2001 med 240p. I A-final på SM samma år.

Rolls Royce’s sista årgång 2008 resulterade bla i Springers Golden Atlantis,
en dansk hingst med mycket fina vitsord från kåringen.

http://springerconnemara.dk/English/Atlantis.html

Annons:
Upp till toppen
Annons: