Artiklar

Filmen Klara

2010-04-04 22:10 #0 av: Akerberg

Recension av filmen Klara där connemaraponnyn Hagens Andy har hästhuvudrollen

Filmen Klara är baserad på Pia Hagmars böcker med samma namn. Det känns dock som att man lånat karaktärernas namn och hittat på en egen story, för filmen är inte alls lik böckerna. Det är i princip bara fragment som man känner igen.  Handlingen var ganska förutsägbar och inte särskillt spännande, själva filmens handling var dock ganska bra.

Ponnyn Star som är huvudrollshästen heter gestaltas av connemaraponnyn Hagens Andy. Han gör en helt okej insats i filmen. Vi reagerade lite på språket i filmen som riktar sig främst till barn och ungdomar, det var relativt mycket svordomar.

Som hästmänniska såg man en del missar, bland annat ändrad utrustning från ena bilden till den andra och fel gångart vid fel tillfälle. Men förmodligen är det inget en icke hästvan person ser!

Jag tycker helt klart det var en sevärd film, även om den inte får något toppbetyg från min sida.

 

Klara_klara3_2 (kopia).jpg

Jonte (Joel Lützow) och Klara (Rebecca Plymholt) med hästen Star (Hagens Andy)
© 2000bilder AB
Stillbildsfotograf: Sarah Bolmsten www.klarafilmen.se

Anmäl
2010-04-06 02:18 #1 av: Angelus

Haft mina tankar på att se den.. läste Klara när jag var yngre så kanske ska gå ändå :)

Anmäl
2010-04-06 15:36 #2 av: boono

Jag måste se denna film, jag älskar alla hästfilmer vilka åldrar de än är tänkta för :p

Anmäl
2010-04-07 02:18 #3 av: Lille

Såg den med 4 hästtokiga ungdomar, Hagens Andy är fin fast han i filmen ska föreställa mycket ful enligt den överspelande karikatyr-bonden! Håller med Åkerberg i hennes synpunkter, synd att de inte följde boken som är en av få RIKTIGT bra o trovärdiga hästböcker! vi reagerade på obefintligt säkerhetstänk- sitta upp barbacka utan hjälm i hagen yes ! riktigt bra idé att visa för alla Sveriges hästtjejer o killar att ta efter o ja! vi släpper in en häst i en box med glasfönster ensam i ett skjul o ensam i hage... Sedan kändes galopp-tävling (Med Andy i total obalans) som en märklig idé. Tävla, tävla det enda viktiga här o i Ponnyakuten (-som dock har sina poänger!) varför inte visa hur man först lär sig rida o sköta om dessa stora tunga djur innan man täääävlar??Djur o människyddsfråga! söt häst o duktig huvudrollsprestation o slående skildrat ridskoleliv... 2 stjärnor från mig! ska fråga tjejerna hur de röstar:)

Anmäl
2010-04-07 12:53 #4 av: [Heikne]

Jag har faktiskt inte sett filmen ännu, men jag såg trailern när jag var på bio sist. Såg redan då att Andy såg lite muskelfattig ut något som givetvis känns tråkigt för mig, Har inga större förväntningar på filmen utan kommer endast att titta för att få se Andy.

Tråkigt att man inte gör lite bättre efterforskning i ämnet innan man gör en film, och angående säkerhet och annat är det väl ett ypperligt tillfälle att påverka alla unga tittare till säker hästhållning osv.

 

Anmäl
2012-10-27 22:32 #5 av: Lussie

Jag blev väldigt besviken på filmen faktiskt, och som #0 skrev, det kändes som om de bara hade lånat namnen och titeln... Så knappt 1 stjärna från mig... Det ända som var bra var väl att det var hästar med... man undrar ju lite om manus författaren värkligen hade läst böckerna!? :/

Anmäl
2012-11-14 16:01 #6 av: emmajensennn

Är den en Connemara?

Håller med inlägg #5

Anmäl