Aktiviteter

Körclinic

2008-03-10 15:21 #0 av: Akerberg

En rapport från körclinicen i samband med årsmötet

Körclinic hos Carina och Ulf Mattsson

Vi fick se och provköra både enbent, par och fyrspann.

 

Först hade vi lite teori där Carina berättade om olika selar och så fick vi se olika vagnar.

Hon berättade hur viktigt de är att hästen har en bra grunduppfostran, som att den tex ska stå helt stilla uppbunden i väggen utan att ha något att äta eller någon som håller på med den. Hon berättade också att om man kör med en vanlig rockard så underlättar det för hästen om man har svängel och draglinor och även baksele.

 

Darwin II
Darwin II

 

Sen fick vi se på när de selades och spändes för, först enbent, Darwin II och par Hagens Tooreen och Aphelia, de körde runt lite medan Carina berättade vad de gjorde. Sen fick alla som ville prova att köra enbent och par.

 

Hagens Tooreen och Aphelia i par
Hagens Tooreen och Aphelia i par
 

 

 

Efter det gick vi tillbaka till stallet och spände för fyrspannet, Tooreen o Aphelia som stånghästar (närmast vagnen) och Hagens Viktor och Lidens Junior som förlöpare, och här fick vi se hur viktigt det är att hästarna står helt stilla under tiden man spänner för och håller på med dem, efter som det är många remmar som ska fast. Ulf körde runt medan Carina berättade lite fyrspannskörning. De som ville fick även prova att köra spannet.

 

Fyrspann, närmst kameran Lidens Junior och Aphelia
Fyrspann, närmst kameran Lidens Junior och Aphelia

 

Relaterade länkar

Av: Lisa_Trollet

Datum för publicering

  • 2008-03-10
Anmäl
2008-03-10 19:09 #1 av: Bullemor

Verkar ha varit hur kul som helst! Tycker körning verkar jätteroligt men har inte fått tillfälle att praktisera det så mkt.

Anmäl
2008-04-11 15:00 #2 av: [Tjiwi]

det är hur kul som helst..börjar man tävla är man fast. Själv tävlar jag sedan -96 med mina russmest par men även enbet.Skrattande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.