Föl 2008

Föl på mjukt underlag

2008-11-16 20:49 #0 av: AKWIK

Hur bra/dåligt är det för fölens hovar att flera månader i sträck gå på mjukt underlag? Det har ju länge varit supermjukt underlag i hagen och bädden i boxen är såklart mjuk. Att det är viktigt för mkt unga föl att få gå på fast underlag vet man ju, men hur är det med våra halvåringar nu?

Själv försöker jag gå promenader ibland på fast underlag, typ asfalt, oljegrus skogsvägar. Det kan väl inte skada i alla fall. Obestämd

Anmäl
2008-11-16 21:02 #1 av: RC71

Så länge fölet inte blir stillastående så tror jag inte det är någon fara faktiskt.Har aldrig märkt några som helst problem på mina egna halvåringar. Vad som är viktigt så är det att hålla koll på hygienen i boxen samt hovvården. Konstant fuktigt underlag ökar risken för strålröta.

Anmäl
2008-11-17 13:29 #2 av: AnnaB

Har aldrig haft problem med mjukt underlag, så länge det inte blir blött. mina hästar o nu fölet går i sandpaddock när det är är för blött, den är i regel alltid torr, släper dem i gräshagarna när det är torrt ute, då är ju marken hårdare i de hagarna.

så gör jag...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.