Allmänt

Trevlig fm 20 november

2019-11-20 10:00 #0 av: Mellanbror2004

Regn har vi nog alla fått numera, här har det regnat i stort sett varje dag så vattnet står i dagen på markerna.

Men man vänjer sig och det är ändå inte kallt utan alldeles fantastisk grusvägar att to m cantra på. Vi rider ut mycket och blandar med träningar, men det går alldeles utmärkt att träna seriöst ute också om de kommit upp i ålder och vuxit till sig.

Opal har gått från bekväm häst till en som numera tar för sig, egentligen väldigt likt sin storebror Yuppie, mest drama när något läskigt hände. Han har fått en så fin form av träning och ålder och protesterna är försumbara numera, styrkan gör väl det, svårt för ett djur att förstå tanken med det hela, vad träningen leder till. Jag har också haft min först avramling på länge, Opalen gjorde ett helt fantastiskt helikopterhopp över ån, min ridkompis berättade när jag frågade, vad i hela tiden hände :)? Han blev rädd och rusade bakåt så jag släppte tygeln, men underbar som han är kom han fram direkt efteråt, undrade såklart varför matte låg där, sadeln hade också snurrat, Han har en så rund bål att man måste dra rejält på sadelgjorden, vilket jag ogärna vill, då får man ta detta istället.

Igår var vi i ridhus i kombo med lyxlunch hos min vän, å så roligt när vi kommit så här långt med utbildningen och hoppas såklart kunna rida ngn tävling på riks.

Jag hade nog kunnat driva på vår utbildning mer med Opal, men jag har ju tre hästar att hålla igång, tills  förra hösten då min vän Anna rider Yuppie på allra bästa sätt, en lycka att se denna vackra häst skjuta på i ökad trav eller samlad galopp, så härligt fräsch i kroppen och 23 år strax, vore roligt att visa honom på ngn sista utställning, men då måste det vara ute, det andra tilltalar inte herrn längre.

Vi är nog många som längtar tills nästa helg, första advent och Friends, är bara ett måste, fantastisk dressyr, lite shopping och god mat med vin med bästa vännerna. Min ena kompis är sjuttio år, helt orädd på en mycket vackert halvblod, mycket skolad med byten befästa och min galoppkompis, måste nog utse henne till årets tuffing blandat med mycket hästkärlek. Blev väldigt långt och hoppas ni orkar läsa något i alla fall, hälsningar från Annki

Anmäl
2019-11-20 20:47 #1 av: Kjerulfia1

Igår var jag och Melody på dressyträning för Nina K. Träningen är på en annan anläggning 40 min med transport, men det är det värt. Hon är så go nu gulleponnyn. Även om det är den värsta tiden på året för henne med utdragna sena brunster så funkar ridningen, det är SÅ skönt. Hon får ju munkpeppar på vårkanten och vid den här tiden på hösten, och det hjälper verkligen. Visst hon är fortfarande extra känslig, men humöret blir jämnare, så det blir inga stora dramor om det är något som inte passar, vilket gör att allt blir mycket lättare.

Idag fick Melody lita paus, medans Vanessa fick träna på att ridas på banan mörkret  i lampornas sken.  Hagkompisen var med som stöd, och V fixade det jättebra. Lite läskigt var det såklart när polaren försvann till den andra sidan av ridbanan, men det gick över.  

Anmäl
2019-11-21 21:38 #2 av: monsterpony

Grått och vått var det här! Känns som vi haft samma väder hur länge som helst nu och prognosen lovar ingen ändring inom överskådlig framtid. Ibland är det mindre tungt att inte ha häst än annars.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.